Winterstoppop 2015

Zondag 25 januari 2015 – Cafe ’t Fortuin in Wervershoof, 13.00 tot 1.00 uur

Zondag 25 januari is het weer zover, dan zal voor de twaalfde keer Winterstoppop worden gehouden in café ’t Fortuin te Wervershoof. Er treden 18 bands met een grote diversiteit van muziek op. Vanaf 14.00 uur staan de twee podia in de zaal en het voorcafé garant voor pure muziek en gezelligheid in een fantastische muzieksfeer. En u hoeft er maar zes euro voor te betalen. Het idee van SMEW is nog steeds om nieuwe bands een podium te geven, waarop zij zich kunnen presenteren, aangevuld met ervaren artiesten. De ene band speelt Nederlandstalige pop uit de jaren 80/90, de ander funky jazz, gekruist door blues en rock. 

De ‘Nederpop’ wordt verzorgd door de band Moers, dus kunt u pop in uw moerstaal meezingen. Ard Molenaar maakt deel uit van de band: “Wij treden tijdens dit festival voor het eerst voor publiek op. We hebben een mooi repertoire geoefend met muziek van onder andere Toontje Lager, Van Dik Hout, Het Goede Doel en uiteraard Doe Maar. Ik speel drums en basgitaar in andere bands, maar bij Moers houd ik het bij de zang. Ik heb er enorm veel zin in.” Het is niet voor het eerst, dat Ard meedoet. Met Wishful Drinking trad hij al vaker op. De JVT-band van Jeroen van Tuijl doet voor de eerste keer mee. Hij speelt al jarenlang blues & rock from the soul. Hij is zelf nummers gaan schrijven voor zijn band. Inmiddels zijn er al twee CD’s met eigen muziek uitgebracht. Volgende maand gaat de band naar Amerika om onder het oog van de producer van Alice Cooper een nieuwe CD te produceren. De mannen spelen met hart en ziel een stevige set muziek met mooie lange gitaarsolo’s.
Verder treden op:
Afinado (met Jan Vennik), Masja & Laura, The Titanium White, 2nd Door Left, The Petoempers, Mister Jeff, 4 Tinten Grijs, The Sugar Rays, Fireproof, Guilty Pleasure, The Fruitmachine, Wishful Drinking, Boneshaker, Cliché, Blue Flame en Dou Grend.

Voorcafé

14.00- 14.50 Afinado

15.05- 15.55 Moers

16.10- 16.50 Masja & Laura

17.05- 17.55 The Sugar Rays

18.10- 19.00 The Titanium White

19.15- 20.05 2nd Door Left

20.20- 21.10 The Petoempers

21.25- 22.15 Mister Jeff

22.30- 23.15 4 Tinten Grijs

23.30- 00.?? JVT Band

Achterzaal

14.30- 15.20 Fireproof

15.35- 16.25 Guilty Pleasure

16.40- 17.30 Wishful Drinking

17.45- 18.35 The Fruitmachine

18.50- 20.00 Dou Grend

20.20- 21.25 Cliché

21.45- 23.?? Blue Flame

 

Sugar Rays
Het eerste optreden van Sugar Rays was op Winterstoppop 2014. Dit jaar bestaat de band een jaar! Reden voor een muzikaal feestje dus!

De Sugar Rays zijn geïnspireerd door de blues en rock&roll die eind jaren ’70 in en rondom de Amerikaanse steden Austin en Chicago werd gespeeld.  Zo spelen zij nooit officieel uitgebrachte nummers van de jonge Stevie Ray Vaughan & Lou Ann Barton.
Daarnaast benaderen zij ‘de jaren ’70  soul sound’ van de Chicago-blues door muziek te spelen van o.a. Magic Sam, Otis Rush, Koko Taylor en Etta James. Maar ook covers van meer hedendaagse artiesten zoals Carolyn Wonderland, The Paladins en Beth Hart komen aan bod.

Liefde voor Rhythm en Blues en ontzettend veel genoegen in het samen muziek maken,  dat hoopt de band  aan het publiek over te brengen.
De Sugar Rays zijn vijf enthousiaste muzikanten uit Noord-Holland. Tijdens deze editie van Winterstoppop wordt de zang van de Wervershoofse Mariska de Lange ondersteund door Henk Wes op drums, Dick Ooms op bas en Arand Hovakimian op gitaar.

Mister Jeff 2014 winterstoppopMister Jeff

Vijf mannen die gewoon lol willen hebben met muziek maken. Mister Jeff speelt rock covers van bekende rock bands. Echter spelen ze dan wel het B-kantje van de hit! De net niet hits van The Cult, Saxon, Uriah Heep, Free als ook Pearl Jam spatten van het podium. Ze worden ook wel de ‘B-kant beukers’ door collega muzikanten genoemd.

Met deze 5 koppige samenstelling zijn ze sinds de zomer van 2013 bij elkaar met Nibbixwoud als thuis basis. Danny Mol drums, Jeffrey Kroon basgitaar, Erik Kroon gitaar, Ingmar Berkhout zang en Frank van Kampen gitaar. Het klikt, ze hebben lol en vinden het een kick om samen, maar vooral voor jullie te spelen.
Greetss MISTER JEFF

2nd Door Left
Een stevige pop/rock cover band uit Venhuizen , Noord-Holland.
Vanaf de oprichting in 2010 is deze formatie uitgegroeid tot een populaire en veel gevraagde band in de regio.
Drummer Dennis de Wit en bassiste Karin de Wit staan garant voor een swingende en solide basis.
Timo Groot en Martijn Duijn verzorgen het gitaar werk waarbij ze de slag-en solopartijen moeiteloos afwisselen terwijl de zang in elk nummer uiterst treffend wordt neergezet.
De gevarieerde en constant groeiende set list bevat nummers van o.a. :Queen , Golden Earring , Triggerfinger , Kiss , Snow Patrol , Foo Figters , ZZ Top , Volbeat , Herman Brood , REM en John Mayer aangevuld met het betere blues rock en Nederlandstalige werk.
Inmiddels vele optredens verder klinkt de band als een hechte eenheid en wordt het repertoire met groot enthousiasme en muzikaal vakmanschap gespeeld.
2nd Door Left kan zowel een knallende set neerzetten op een festival alsmede ook een hele avond verzorgen met een gevarieerde set list.

Moers Pop in je Moerstaal - Winterstoppop 2015Moers

In 2014 opgericht door een viertal ervaren muzikanten nadat het spelen van nederpopklassiekers op een jamsessie toch erg leuk bleek. Na meerdere sessies in de oefenruimte misten ze nog een essentieel deel van de te spelen nummers. Door het toetreden van een toetsenist is de band compleet en klaar om Winterstoppop te verblijden met covers van onder andere Doe Maar, Het Goede Doel en Toontje Lager.

De band bestaat uit:
Ard Molenaar (Wishful Drinking, Revive), zang
Han Sierkstra (Simba en de Moordenaars), gitaar
Hjalmar Verdonschot (The Titanium White), drums
Niels van Doorn (Unique Creation), toetsen
Stan Evers, (Simba en de Moordenaars, Revive), bas

SMEW Winterstoppop 2014The Titanium White

1. Rhythm Haakman, zang en toetsen
2. Nick Haakman, gitaar en zang
3. Hjalmar Verdonschot, drums en zang

Stijl / Genre: vintage rock met een modern randje
Eigen nummers: ja,  Covers: één: Riders on the Storm

 

 

Boneshaker
1.Edwin Venenkamp-gitaar,leadzang
2.Harm Steltenpool-piano,zang
3.Jelle Steltenpool-basgitaar,zang
4.Frank Bakker-drums
5.Edwin Manshanden-gitaar

Stijl / Genre:rock
Eigen nummers:  nee,  Covers: Jon Allen, Stones, Paul Weller, Black Crowes, Beatles.

4 tinten grijs - stichting music events wervershoof winterstoppop4 Tinten Grijs
1. Jan Paaij : akoestische gitaar
2. Marcel Meester : akoestische gitaar, elektrische gitaar
3. Sjaak Schouten : drums, zang
4. Piet Buis : bas, zang

Stijl / Genre: Pop / Rock
Eigen nummers: nee,  Covers: ja

The Petoempers
1.Kees Grent/zang/gitaar
2.Tim van Velzen /zang/gitaar
3.Eric Nieuwboer/zang/drum
4. Jan Manshanden/gitaar
5.Sjon de Bruin/zang/basgitaar
Stijl / Genre: rock

Masja en Laura SMEWMasja & Laura
1. Masja Verdonschot – zang, akoestische gitaar
2. Laura Verdonschot – zang, akoestische gitaar

Stijl / Genre: ’80 / ‘ 90 / ‘00
Zoals jullie ons vast nog wel kennen als de zangeressen uit de band Exception, en we de meeste West-Friese kermissen en evenementen af geweest zijn, vonden we het nu tijd voor iets totaal anders. Geen bandnaam maar gewoon 2 nichtjes die onwijs veel van muziek houden, en natuurlijk niet te missen, geboren en getogen in Wervershoof. Op de voor ons al weer 3e editie van Winterstoppop zullen we jullie verrassen met de door ons geselecteerde favorieten uit de top van de top 2000!

Fireproof
Reinier de Groot: Gitaar/Bas/Zang
Perry Butter: Gitaar/Bas
Levi Langedijk: Gitaar/Bas
Kid van Etten: Drums
Lynn Meester: Zang
Bas Ooyevaar: Bas/Zang

Genre: Rock/Pop/Funk (oa Pearl Jam. De Dijk, The Scene, Red Hot Chili Peppers, Nirvana)