Winterstoppop 2012

Zondag 29 januari 2012 – Cafe ’t Fortuin in Wervershoof, van 13.30 tot 1.00 uur

Sfeerverslag Winterstoppop 2012

Afgelopen zondag organiseerde de SMEW voor de 9e keer Winterstoppop in ‘t Fortuin te Wervershoof. Voor mij was het de eerste keer dat ik dit unieke muziekfestijn mee maakte. Wat de SMEW belooft -een afwisselend programma, voor ieder wat wils- maakt zij ook waar. Van luisterliedjes, popkoor, en bands met een uiteenlopend repertoire van pop tot (stevige) rockmuziek. Doordat op 2 podia opgetreden wordt, en de optredens elkaar overlappen, zit je -als je dat tenminste wilt- nooit zonder muziek, je loopt zo van het een naar het ander.

Ik was er even na 14.00 uur en kwam binnen in het voorcafé waar al gezellig wat volk aanwezig was. Even lekker inkomen met de luisterliedjes van Evert en Astrid, gevolgd door Matthijs Laan. Met bewondering heb ik gekeken en geluisterd naar dit jonge muzikale talent.

Inmiddels had het programma in de achterzaal ook een aanvang genomen en het begon drukker te worden in ‘t Fortuin.  Soms weet je even niet naar welke band je zult gaan luisteren, de diversiteit in muziek is groot. Het enthousiasme waarmee door de muzikanten wordt opgetreden ook! Of je het nu hebt over net beginnende bandleden zoals die van Fireproof, of de doorgewinterde van Ironic Maiden, iedere muzikant laat het beste van zichzelf zien en probeert het publiek mee te nemen. Dit laatste niet zonder resultaat!
Rond half 6 werd het echt stampvol in beide zalen, en dat bleef zo tot laat op de avond.
Blue Flame verzorgde de afsluiting op weergaloze wijze. Uiteraard werd het publiek in aantal wat minder, menigeen zal weer gewoon te werk hebben gemoeten ’s maandags, maar de sfeer bleef groots en de echte diehards gingen nog slechts met tegenzin naar huis.

In het bijzonder heb ikzelf erg genoten van The Fruitmachine -een jonge, zeer enthousiaste en getalenteerde band-, Major Thump, Maple Leaf -mede dankzij mijn meespelende collega’s John en Richard, erg leuk!-, The Petoempers, 2nd Door Left, Blue Flame en last but not least, Ironic Maiden.
De studio-prijs, die jaarlijks ter beschikking wordt gesteld door Patrick ter Wee, eigenaar van de Legacy Studio, gaat dit jaar naar The Rag. Deze 3-mans band maakte veel indruk met een aantal uitstekende eigen nummers! Moderne rocknummers met invloeden van Radiohead en Queens Of  The Stone Age maar ook een verrassende cover van Creedence werd strak gebracht!

Ik was van plan halverwege even naar huis te gaan, voor de break. Maar wanneer ga je dan? Niet dus. Winterstoppop is één groot gezellig muzikaal gebeuren, waarvan je eigenlijk niets wilt missen!
Met dank aan alle muzikanten die deze fantastische dag mogelijk hebben gemaakt!

TdW (Namens SMEW).

Speelschema Winterstoppop 29 januari 2012

Voorcafé

14.00-14.35 Evert & Astrid
14.50-15.20 Matthijs Laan
15.35-16.25 Hot Minute
16.55-17.45 Keep It Simple
18.00-18.50 Fruitmachine
19.05-19.55 Rewind
20.10-21.00 Maple Leaf
21.15-22.05 Soundindustry
22.20-23.20 Master’s Men
23.35-00.?? Blue Flame

Achterzaal

15.00-15.50 Nimrodssons
16.05-16.55 Fireproof
17.10-18.00 The Rag
18.15-19.05 Senescence
19.20-20.10 Major Thumb
20.25-21.15 The Petoempers
21.30-22.30 Ironic Maiden
22.45-23.45 2nd Door Left


Winterstoppop 2012 - The RagThe Rag:

Geert Laan – Gitaar en zang
Mark Siepe – Basgitaar en zang
Roberto Kok – Drums
Stijl / Genre: Alt. Rock
Eigen nummers en covers: o.a. Fleetwood Mac, Queens of the Stone Age, Smashing Pumpkins

 

Stichting Music Events WervershoofThe Fruitmachine
Stijl / Genre: Garage Rock, blues rock, rock
Eigen nummers en covers van: The Black Keys, The Hives, AC DC, Jet, Cream, Wolfmother, Danko Jones, The Rolling Stones, Elvis

Bezetting:

Koen Rinkel (Gitaar), Jesper Jonker (Drums), Bram Blom (Gitaar,Zang)

Opgericht in de zomer van 2010, The Fruitmachine is een rauwe en pure garage blues rock band uit Andijk. The Fruitmachine speelt o.a covers van The Black Keys, AC DC, Jet en The Hives maar is nu ook met eigen materiaal bezig! De band bestaat uit drie jongen honden die ervan houden om alles te geven op het podium en zo een heerlijk dampende show neer te zetten.

Nimrodssons SMEWNimrodssons
Stijl / Genre:IndiRock (zie: http://www.myspace.com/falabellas)
Eigen nummers en covers:Pixies 90%,  Joy Division, Deftones Nirvana

Bezetting:

1.Adriaan Overdijk zang gitaar
2.Mario Lammers Bas
3.Don van Kampen Drums
4.Dennis van Duin Gitaar

Zijn ong 5 jaar bij elkaar, hebben in begin periode vaak opgetreden. Moesten door omstandigheden wat minderen, maar zijn nu weer aan het opbouwen.Voor de Pixies en Grunge fans een aan aanrader.

The Petoempers:
1. Kees Grent, gitaar
2. Jan Manshanden, gitaar
3. Hans Duin, drums
4. Tim van Velzen, zang
5. Harm Poland, zang
6. Zjon de Bruin, bassgitaar
Stijl / Genre: Rock&Roll covers

Hot Minute SMEW 2012Hot Minute:
Stijl / Genre: Rock Covers: The Hyves, Blur, Franz Ferdinand, Dandy Warhols, Wolfmother, MC5, Arctic Monkeys
1. Perry Kuin, gitaar
2. Ed Faanhof, basgitaar
3. Natasha Saba, zang
4. Marius Broedersz, drums, zang

2nd door lef Winterstoppop 20122nd Door Left

Een 5-mans coverformatie uit Venhuizen. Opgericht in de zomer van 2010 en in korte tijd uitgegroeid tot een band die staat als een huis! Optredens worden gekenmerkt door een geweldige energie die de band uitstraalt welke moeiteloos wordt overgebracht op het publiek. Er wordt een afwisselend en ijzersterk repertoire gespeeld waarmee pop/rockliefhebbers zeker aan hun trekken komen! De setlist bevat nummers van oa.Herman Brood, Lenny Kravitz, Stereo, Foo Fighters, Kiss, REM, Kings of Leon  met een 2nd Door Left tintje!
Andre Rood               –           Drums
Karin de Wit              –           Bass/Vocals
Timo Groot                 –           Gitaar/Vocals
Martijn Duijn              –           Gitaar / Leadvocals
Nancy Bregman         –           Leadvocals

Master’s Men 
Stijl / Genre: Top 2000 Chick-rock covers
In de zomer van 2011 komen alle leden van de band naar het Pop(Zzz)Onderdijk festival in Onderdijk. De mannen van de band konden elkaar al van eerdere projecten, dus toen gitarist Pim met zangeres Linda aan de praat raakte en het onderwerp op bandjes kwam, was binnen 5 minuten een nieuwe band geformeerd. De daad werd ook echt bij het woord gevoegd, door direct binnen een week in de oefenruimte bij elkaar te komen. De klik was er en de band is een feit. Als doel wordt gesteld om te spelen op Winterstoppop, of dit doel na Winterstoppop wordt vernieuwd is nog niet bekend.
1.      Linda Meester      Main Vocal                   (Wervershoof)
2.      Pim Hoogeboom  Gitaar/ Backing vocal   (Zwaag)
3.      Bart Sijm             Gitaar/ Backing vocal   (Lutjebroek)
4.      Ard Molenaar      Bas/ Backing vocal       (Venhuizen)
5.      René Schouten     Drums/Backing vocal    (Zwaag)

Winterstoppop 2012Major Thumb
Major Thumb bestaat uit vijf West-Friese jongens. De bandleden hebben elk op hun eigen manier veel ervaring opgedaan met het veelvuldig spelen in verschillende bands en op verschillende podia en dit niet zonder succes! Alle wegen van de verschillende bandleden zijn bij elkaar gekomen daar waar hun gedeelde passie ligt: het live rocken in een band die zo dicht mogelijk bij hun gezamenlijke interesse komt, dit project is Major Thumb’ geworden. Major Thumb is een band die zowel eigen nummers, waar de gehele band een groot aandeel in heeft, als covers aanpakt op een eigentijdse manier. Harmonische samenzang en mooie gitaar licks staan centraal in Major Thumb.

Winterstoppop is een bewuste aftrap van de splinternieuwe band. De jongens van Major Thumb kunnen niet wachten om het podium op te springen voor de eerste keer.
Major Thumb bestaat uit: Lars Kroos (zang),Clemens Wenners (gitaar/zang), Ruud Groot (drums/zang), Jochem Pennekamp (gitaar/zang) en Alex Mol (basgitaar/zang)

FireProof
Stijl / Genre: Rock covers
FireProof is een bandje dat voornamelijk het bekende werk speelt van rockbands als: Red Hot Chili Peppers, Greenday, Pearl Jam en natuurlijk nog vele anderen. Ook vinden wij het leuk om er af een toe een Nederlandstalig nummer tussen te gooien van oa De Dijk. Wij zijn allemaal rond de 17,18 jaar en hebben toch al redelijk veel opgetreden op podia van oa Everland, Manifesto, de Bunker, de Ontmoeting, café Stam. Ook speelden we afgelopen kermis Wervershoof voor op het pleintje bij de Schoof. We zijn zo een 1,5 jaar bij elkaar.
1. Kid van Etten ( Drums )
2. Reinier de Groot ( Gitaar + 2e stem )
3. Perry Butter ( Gitaar )
4. Levi Langedijk ( gitaar )
5. Lynn Meester ( Zang )
6. Bas Ooyevaar ( Basgitaar + Zang )

Matthijs Laan Winterstoppop 2012Matthijs Laan
Matthijs is een Wervershoofse zanger/gitarist, die vooral veel plezier beleeft aan muziek maken. Hij heeft gedurende vijf jaar gitaarles veel kunnen leren van zijn buurman Ton Boon. Zangles heeft hij nog niet gekregen, maar ondanks dat feit kunnen veel mensen van hem genieten. Hij zingt sinds een jaar geleden als frontman van Firewall, een rock-coverband. Als hij zichzelf begeleidt op de gitaar speelt hij nummers uit hetzelfde genre, maar op een ingetogen manier. Op akoestisch gebied laat hij zich inspireren door o.a. Jack Johnson, Coldplay, Pink Floyd en Racoon.
Sinds kort probeert hij ook zichzelf te begeleiden op piano. Dat deed hij vooral vanwege de vele nummers van Coldplay die voornamelijk voor piano zijn geschreven. Hij is nu voor het vierde jaar op rij te horen bij Winterstopppop, maar deze keer is het helemaal solo.

Evert en Astrid
Gewoon mooie liedjes
Evert Sijm / gitaar zang
Astrid Meester / zang
Stijl / Genre: pop, jazz, blues,nederlandstalig