Winterstoppop 2011

Zondag 30 januari 2011 – Cafe ’t Fortuin in Wervershoof

Een terug blik: Jeugd heeft de toekomst op WINTERSTOPPOP
Na tien weken voorbereiding, vond zondag 30 januari jl. de 8e editie van Winterstoppop in Café ’t Fortuin plaats. Van de 22 deelnemende bands hebben er 17 een connectie met ons dorp, daarboven zijn er nog 5 bands toegelaten op basis van een wildcard. Even over 13.30 uur is het de beurt aan The Fruitmachine om het festival te openen. Daarna volgen Blønder , Dirty Secret en Firewall. Het is prachtig om die jonge gasten zo met hun muziek bezig te zien. Jonge muzikanten een podium bieden is een belangrijke pijler van Winterstoppop.

Gaandeweg de middag raakt het steeds voller in het café en de achterzaal. Tussen 20.00 uur en 22.00 uur ligt – qua bezoekersaantal – het hoogtepunt van het festival. Bijna 800 bezoekers en ruim 100 muzikanten hebben dan de kassa gepasseerd. De sfeer doet in vele opzichten denken aan kermis, gewoon gezellig met vrienden genieten van de muziek met een biertje.

Bezoekers van het eerste uur  hebben er tegen twaalven al een lange dag op zitten, maar de opkomst van King Arthur and the Phat7, doet velen de gang naar huis nog even uitstellen. Met een swingende blazerssectie en een geweldige zangeres gaan de voetjes massaal van de vloer.

De Legacy StudioAward van WSP 2011 (wederom beschikbaar gesteld door Patrick Terwee) is gewonnen door Dark One Enterprise! Deze splinternieuwe band rondom Jochem Pennekamp (gitaar) en Lars Kroos (zang) (beide ex Tico Verde) zette een zeer strakke set neer met merendeel eigen werk, maar ook een paar covers van Pearl Jam en Tom Petty. De band liet een prima indruk achter terwijl ze nog maar 3 keer met elkaar hadden gespeeld.

Verder bestaat de band uit Jos Kolenberg (gitaar), Chris Ruiter (bas) en Alex Bakker (drums). Hopelijk gaan we hier binnenkort meer van horen!

Deze editie heeft ons als organisatie weer heel veel energie gegeven, vrijwilligers, publiek en natuurlijk de muzikanten bedankt en graag tot volgend jaar!

Bestuur Stichting Music Events Wervershoof

Speelschema Winterstoppop 30 januari 2011

Voorcafé

13.30- 14.00 Fruitmachine
14.15- 14.45 Blønder
15.00- 15.30 Dirty Secret
15.45- 16.30 John Mayer Tribute
16.45- 17.30 Firewall
17.45- 18.30 Back Home
18.45- 19.30 Pelgrim
19.45- 20.30 Rewind
20.45- 21.20 Els is Presley
21.35- 22.20 Maple Leaf
22.35- 23.25 Blue Flame
23.40- 00.30 Soundindustry

Achterzaal
14.15- 15.00 The Rag
15.15- 16.00 Sabbatical
16.15- 17.00 Dark One Enterprise
17.15- 18.00 Kelderboyzz
18.15- 19.00 Ironic Maiden
19.15- 20.00 Senescence
20.15- 21.00 Wishful Drinking
21.15- 22.00 Kind Regards
22.15- 23.00 Sack!
23.15- 00.15 King Arthur & The Phat7

Kind Regards
Sinds 2008 bestaat deze formatie uit Bertus Pater, gitaar en zang, Marcel Visser, gitaar en zang, Paul Goossens drums en Rob de Munnik, basgitaar en zang.
De heren zijn al jaren actief in de muziek. Op winterstoppop zal de band voornamelijk de fraaie eigen muziekstukken ten gehore brengen. Meerstemmige zangpartijen worden daarbij afgewisseld met stevig gitaarwerk. Desgewenst speelt Kind Regards ook de nodige klassiekers uit de jaren 60, 70 en 80 van o.a. The Rolling Stones, Beatles, C.C.R., Neil Young.
O ja, jullie moeten vooral de hartelijke groeten hebben.

Dirty Secret
Onze band heet Dirty Secret. Onze band bestond eerst nog uit andere bandleden maar die zijn gestopt en we hebben daar een nieuwe drummer en een extra gitarist erbij gekregen. De basist, de zangeres en de gitariste zitten al langer bij elkaar.
Vorig jaar hebben we een prijs gewonnen met een optreden in Abbekerk en daarvan hebben wij 2 demo’s opgenomen.
De band bestaat uit:
Renske Molenaar uit Hoogkarspel, zang
Wouter van Ophem uit Wervershoof, bas
Nikkie Venekamp uit Andijk, gitaar
Rick Neuvel uit Onderdijk, gitaar
Rick Duijs uit Bovenkarspel, drums

De band is opgericht door de muziekschool MOW maar we regelen steeds meer zelf en willen uiteindelijk ook zelf verder gaan zonder de muziekschool.
We worden begeleid door John van der Schaaf, hij regelt wel eens optredens en is er ook altijd bij als we oefenen.  Dan geeft hij commentaar en dingen die we nog kunnen verbeteren.

Winterstoppop Wishful DrinkingWishful Drinking

“Wishful Drinking” is voortgekomen uit de top 100 band “Behind The Heating” welke in de jaren 2003 tot 2006 zijn glorie dagen kende op de West-Friese podia en ver daarbuiten.
Nadat verschillende leden de band de rug toe keerden en van de originele bezetting nog maar twee leden over waren, is besloten onder een andere naam verder te gaan.
Pim Hoogeboom (gitaar) en Ard Molenaar (bas) werden al snel aangevuld met René Schouten (drums), maar de band bleef geplaagd door vele wisselingen van de zangpartij.
Eind 2009 voegt Bart Sijm (gitaar) zich bij de band en kort daarop besluit Johan Groot, de zanger uit het Behind The Heating tijdperk, weer bij de band terug te keren.
“Wishfull Drinking” heeft een repertoire van voornamelijk vlotte, dansbare Britpopcovers en hecht veel waarde aan de podium presentatie.

Bio Pelgrim:
Is een band uit de 70-er jaren. De groep maakte furore op diverse poppodia in West Friesland. Troll, Kwot, Argos, Rios, maar ook buiten de regio in Osdorp, Uithoorn en Landsmeer waren ze een bekende band.
Na 30 jaar hebben de originele leden de koppen bij elkaar gestoken en besloten weer eens muziek te maken.
Tot ieders verrassing klonk het allemaal een stuk beter dan toen. Massa’s ervaring in diverse andere groepen en muziekstijlen waren daar kennelijk debet aan.
De mannen hebben besloten weer eens te gaan optreden.
Qua muziekstijl is er weinig veranderd, Wishbone Ash, Bad Company, Eric Clapton, JJ Cale en meer uit de roaring 70ties zijn weer opgepoetst en worden met verve vertolkt door:
Auk Veenstra: gitaar en zang
Dick Boon: gitaar en zang
Gerrit Bot: bas en zang
Richard de Beer: drums en zang

The RagThe Rag:

1. Geert Laan – Gitaar en zang
2. Thom Groot – Gitaar en zang
3. Mark Siepe – Basgitaar en zang
4. Roberto Kok – Drums

Stijl / Genre: Alt. Rock
Eigen nummers: Ja
Covers: o.a. Fleetwood Mac, Queens of the Stone Age, Smashing Pumpkins

Els is Presley:
1. Els van der Lubbe – zang
2. Bas Berkhout – gitaar/bas/zang
3. Jeroen Aker – gitaar/bas/zang
4. Perry Ligthart – toetsen
5. Vivian Jong – drum/zang

Stijl / Genre: Elvis Presley

Sack
Sack! doet al jaren mee in de Wervershoofse music scene. Na het vertrek van gitarist Vincent Haakman is de band versterkt door lokale gitaarheld Jos Kolenberg. De drummer Eric Nieuweboer is verhuisd naar de toetsen, Sander Foe-na-Foe heeft zijn plek achter het drumstel overgenomen. Dennis Henderiks en Patrick ter Wee doen hun ‘oude truukje’ op respectievelijk zang en bas. Sack! speelt  Rock met een hoofdletter R. Het beste van vroeger en het goede van nu, maar allemaal met een flinke dosis gitaar!

Winterstoppop SMEW 2011Dark One Enterprise:

Lars Kroos (o.a. bekend van het immens populaire Voice of Holland) heeft een geweldige band om zich heen weten te formeren met een aantal fijne muzikanten. Als gitaristen heeft hij Jochem Pennekamp (Tico Verde) en Jos Kolenberg (o.a. Niels van der Gulik) en de ritmesectie wordt verzorgd door Chris Ruiter (o.a Booster) op bas en Alex Bakkerop drums. De band speelt zowel eigen werk als covers. Deze bezetting staat garant voor een dampend uurtje rockmuziek!

Ironic Maiden
Iron Maiden is al jaren een van populairste Britse heavy metal bands van de afgelopen 30 jaar. Ook dit jaar zullen ze weer Nederland aandoen tijdens hun Final Frontier world tour. Ironic Maiden speelt de grootste krakers van de heren. Vooral de oudere albums vormen een fantastische bron van de ene hit na de andere. Enrico Kors als zanger, Johan Gerrits op drums, Sjoerd van Ophem en Arjen Halewijn op gitaar, Patrick ter Wee op de bas en natuurlijk onze vaste mascotte Eddy zullen de zaal verwennen met het bekendere werk van Iron Maiden. Dat wordt één groot feest der herkenning!