Winterstoppop 2010

Zondag 31 januari 2010 – Cafe ’t Fortuin in Wervershoof

Het is ons in de 7e editie dan toch eindelijk gelukt om de naam van ons festival eens echt eer aan te doen. Opnieuw een vers laagje sneeuw en het (amateur) voetbal is al weken afgelast. Met 720 bezoekers en ruim 100 muzikanten staat de formule van het festival nog fier overeind. Van prachtige luisterliedjes (Johan & Simone) tot stevige metal (Ironic Maiden), van de eerste stapjes op het podium (Close, Close & Far) tot de door de wol geverfde muzikanten (Pelgrim), van de recht door zee blues (Double U Bean) tot de symfonische uitspattingen van Pink Floyd (The Challenge), het was weer een prachtige mix aan muziekstijlen. Wishful Drinking slaagde er met een energiek optreden in, om als slotact na bijna twaalf uur muziek, de nog aanwezige bezoekers aan zich te binden met hun britpop muziek.

De studioprijs (‘Legacy-Award’) van Winterstoppop 2010 is dit jaar gewonnen door twee bands namelijk: Booster en Senescence. Het was tot op ’t laatste moment spannend. De jury kon na lang beraad geen keuze maken en om maanden vergaderen te voorkomen, is gekozen voor beide bands!

Booster:
 De no-nonsens (vuige) rock & roll van Booster met covers van o.a. ZZ Top, Chuck Berry en Nashville Pussy maar ook de 5 gespeelde eigen nummers deed menig hart sneller kloppen.
Er werd een blaf strakke set afgeleverd met op bas Chris Ruiter als tijdelijke vervanger voor Tjerk Morsch die de achterzaal van ’t Fortuin totaal op zijn kop zette!

Senescence: Deze metalband heeft ook indruk gemaakt met strakke voornamelijk eigen nummers met symfonische, maar ook Iron Maiden invloeden door het dubbele gitaargeluid!
Het optreden bleef boeiend, doordat de stevige stukken afgewisseld werden met af en toe een melodieus tussenstuk.

Winterstoppop 2010 was in alle opzichten weer een fantastisch succes. Met geweldige muzikanten, gezellige bezoekers en natuurlijk ook dankzij onze trouwe vrijwilligers. Bedankt allemaal!

Stichting Music Events Wervershoof.

Speelschema Winterstoppop 31 januari 2010

Voorcafé
13.15- 14.00 CCF
14.15- 15.00 Johan & Simone
15.15- 16.00 Keep It Simple
16.15- 17.00 Love Shack
17.15- 18.00 Maple Leaf
18.15- 19.00 Kind Regards
19.15- 20.00 Back Home
20.15- 21.05 Pelgrim
21.20- 22.10 Steve Austin Astronaut
22.25- 23.15 Sack!
23.30- 00.20 Red Hot Chili Neppers
Achterzaal
13.45- 14.30 Matilda
14.45- 15.30 Senescence
15.45- 16.30 Blue Flame
16.55- 17.45The Challenge
18.00- 18.45 The Rag
19.00- 19.45 Ironic Maiden
20.00- 20.45Rewind
21.00- 21.50 Booster
22.05- 22.55 SheBang
23.10- 00.00 Double U Bean
00.15- 01.00 Wishful Drinking


Close Close & FarCCF

(Close, Close & Far)
is een nieuwe band met nog een lange weg te gaan naar bekendheid. Toch zouden we een poging willen wagen om Wervershoof op zijn kop te zetten.

Shebang
Wij zijn the whole “Shebang” en bestaan uit: Josse Braakman, Wesley Fransen, Anne Martijn Hoekstra en Tim Reus. We vormen samen Shebang sinds april 2009 en repeteren elke vrijdagavond. Na een jamsessie in de Lange Jan was ons eerste optreden op 2 oktober 2009 in de Schalm in Westwoud, dit was een groot succes! Er staat een compilatie van dit optreden op YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=F4iYzyLKRQQ ). Met z’n vieren hebben we meer dan 30 jaar muziekervaring. In het dagelijks leven zijn wij alle vier nog student en spelen voornamelijk in het weekend in verschillende kroegen/jongerencentra. Wij zijn een cover-band en spelen onder andere nummers van: U2, Racoon, the Foo Fighters, Oasis, Kings of Leon, RHCP, the Kooks, Bløf, Krezip, the Kinks, Steppenwolf, Led Zeppelin en vele anderen.

Johan en Simone Winterstoppop 2010Johan & Simone

is een akoestisch duo bestaande uit zangeres Simone Sweep en gitarist/zanger Johan Keeman. Twee ervaren muzikanten die elkaar hebben gevonden door hun gezamelijke liefde voor de prachtige muziek van Eva Cassidy. Met deze style als uitgangspunt en een aantal andere juweeltjes van o.a. the Beatles en Simon & Garfunkel spelen ze in restaurants, café’s en concertzalen. Met de prachtige stem van Simone, mooie samenzang en fijn gitaarwerk van Johan weten ze eenieder te raken. Naast gevoelige ballades brengen ze ook een aantal ´krakers´ ten gehore. Een mooi afwisselend repertoire met een mix van luistermuziek, bekende klassiekers en popmuziek.

Steve Austin Astronaut
Better Stronger Faster. Steve Austin, The Six Million Dollar Man, is de inspiratiebron voor het rocktrio Steve Austin Astronaut: Better Stronger Faster! Hun repertoire ontstaat uit losse jams en heeft raakvlakken met The Stones, AC/DC en ZZ Top, maar is altijd 100% origineel en eigen.Steve Austin Astronaut is: Hans Duin- drums Erwin Terpstra- bas Pieter Baas- zang, gitaar. In de jaren 90 spelen de leden als Little Otis & The Blackouts in het  bluescircuit. Gebrek aan inspiratie doet Pieter besluiten om de band  op te heffen en hij richt zich op het regionaal succesvolle Marga en  de Tijgers. Bassist Erwin Terpstra duikt de noise-rock in met Skinny  Ko & The Crazy Truckdrivers en Hans Duin maakt carrière in de Randstad. Als hij terugkeert naar West-Friesland besluiten de drie om,  voor de fun, af en toe te jammen. Uit die losse improvisaties ontstaat langzamerhand een sound die links heeft met jaren 70 blues- en hardrock, waar de bas een vrije rol heeft en overstuurde gitaar en  drums de basis vormen. Hun muziek is energiek, hard,  verrassend en geworteld in de classic rock.

winterstoppop-2006-Keep It Simple

Bij K.I.S denk je natuurlijk aan de ruige rockers gehuld in leer met beschilderde gezichten, maar K.I.S. staat voor “Keep it simple”.Deze term slaat op de wijze van aanpak en de repertoirekeus van deze groep. De aanpak van K.I.S. is simpel, tijdens de repetities wordt er gekeken welke stemmen leuk bij elkaar passen en waar nodig bijgeschaafd. Het repertoire bestaat uit Engelstalige popnummers vanaf de jaren 60, tot heden. En voorop staat natuurlijk, plezier en ontspanning met het maken van muziek. De formatie bestaat nu ongeveer anderhalf jaar, en bestaat uit 4 zangers, 4 zangeressen, een gitarist, een drummer en een bassist.