Winterstoppop 2009

WINTERSTOPPOP 2009

Zondag 25 januari 2009 – Cafe ’t Fortuin in Wervershoof

Muzikanten aan de basis voor prachtig Winterstoppop 2009
Dieuwke en Sjoerd hadden de zware taak om het festival dit jaar te open, in een intiem sfeertje werden prachtige vertolkingen gebracht van o.a. Neil Young en Leonard Cohen. Het programma in de achterzaal moest worden aangepast omdat May (volgende keer beter mannen!) met een zieke drummer niet kon spelen. Vanaf een uur of drie begon het zowel in het voorcafé als in de achterzaal al gezellig druk te worden. De Steve Austin Astronauts wisten met hun debuutoptreden op Winterstoppop direct indruk te maken. Hal 7, More en Jinx werden muzikaal opgezweept door een volgepakt café. McManus kreeg het publiek op de dansvloer met hun Seegersongs. Ironic Maiden sloot een zeer energiek optreden af met een in verband verbonden “Powerslave”. Tevens was er de hele dag te genieten van zeer verrassende uitvoeringen van Beatlesnummers door de diverse bands! Rond middernacht werd het na een lange uitputtende dag nog heel gezellig met Cripple Creek Ferry.Met diverse gastmuzikanten ontstond er spontaan nog een swingende jamsessie op het podium. The ‘Legacy Studio Award’ (wederom beschikbaar gesteld door Patrick Terwee) is dit jaar gewonnen door Jinx! Na een hele dag kritisch bekijken van alle bands(19!) waren de juryleden Patrick en René het snel eens over de keuze voor deze echte bluesband! Ruud, Harry en Gerrit zette een hele strakke set neer (ondanks de niet geheel fitte Ruud) en deed weer verlangen naar de tijd dat Rory Gallagher er nog was met uitvoeringen van o.a. Walk On Hot Coals, Calling Card, Moonchild en het kippenvelnummer A Million Miles Away………
Ook de uitvoering van het Beatlesnummer ‘Yer Blues’ was ook zeer verrassend goed. Toevallig wou de band toch al binnenkort de studio induiken voor opnamen dus deze prijs kwam als geroepen! Als organisatie kunnen we absoluut terugkijken op een prachtig evenement, met geweldige muzikanten, een voorbeeldig publiek en waar zouden we zijn zonder onze trouwe vrijwilligers. Allemaal reuze bedankt!

Vooraaankondiging
De formule heeft zich inmiddels ruimschoots bewezen, van vroeg in de middag tot laat in de avond is (bijna) de gehele muziekscène van Wervershoof op twee podia in Café ’t Fortuin in Wervershoof te bewonderen. De twintig aanmeldingen zorgen voor een bijzonder gevarieerd muziekaanbod. De speelstijlen lopen uiteen van: akoestische luistermuziek, folk, blues, rock, top-40, Americana tot aan (power)pop, slappe schijtrock en heavy metal.

De deelnemende bands: Steve Austin Astronauts (rock), More (pop/rock). Hal 7 (pop/rock 70-80), Maple Leaf (ned/eng.rock) May (powerpop), Airplay (pop/blues), Rewind (top-40), Tico*Verde (pop/rock), Jinx (Rory Gallagher), McManus (folk, Seeger session Bruce Springsteen), RU kiddin’me? (Anouk), Sack! (top-40), Ironic Maiden (heavy metal), Mezelf (Ozzy Osborne), Dieuwke & Sjoerd (akoestische luistermuziek), Generation Gap (blues/rock), Image (top-40), Dou Grend (slappe schijtrock), Blue Meadow (pop/rock) en Cripple Creek Ferry (Americana).

We hebben alle bands gevraagd een nummer van The Beatles op hun setlist op te nemen, songs als “Come Together”, “Revolution”, Daytripper”, “Help”, “While My Guitar Gently Weeps”, “Helter Skelter”, “I Am The Walrus” en vele andere zullen als rode draad door het festival lopen.

We beginnen om 14.00 uur en de laatste band zal zo rond 01.00 het podium verlaten. Ook dit jaar hebben we de toegangsprijs op € 5,00 weten te houden; natuurlijk een waanzinnig laag bedrag voor ruim 10 uur non-stop muziek. De meest opvallende band van Winterstoppop 2009, komt in aanmerking voor de door Patrick ter Wee beschikbaar gestelde ‘Legacy Studio Award”.

De 6e editie van Winterstoppop heeft alles in zich om opnieuw tot een prachtig feest uit te groeien!

Voorcafe Achterzaal
14.00 – 14.30 uur Dieuwke en Sjoerd
14.45 – 15.30 uur Steve Austin Astronauts
15.50 – 16.30 uur Mezelf
16.50 – 17.35 uur Generation Gap
17.55 – 18.40 uur Blue Meadow
19.00 – 19.45 uur Hal 7
20.05 – 20.50 uur More
21.10 – 22.00 uur Jinx
22.20 – 23.10 uur McManus
23.30 – 00.20 uur Image
14.15 – 15.00 uur Maple Leaf
15.20 – 16.05 uur Airplay
16.25 – 17.10 uur Rewind
17.30 – 18.15 uur Ironic Maiden
18.35 – 19.20 uur May
19.40 – 20.20 uur Sack!
20.40 – 21.30 uur Dougrenundvonvelsenendenozem
21.50 – 22.40 uur RU Kiddin’Me?
23.00 – 23.50 uur Tico*Verde
00.10 – 01.00 uur Cripple Creek Ferry 

Maple Leaf 
bestaat uit gitarist Mike Abbekerk (Lutjebroek), zanger Peter Boots (Lutjebroek), drummer Paul Slaman (Bovenkarspel) en bassist John Terpstra (Venhuizen).
Deze zomer is Maple Leaf begonnen met als doel rock geöriënteerde muziek te spelen, variërend vanaf de jaren ’60 tot heden. Nummers van CCR, The Free, U2, White Stripes, Doe Maar, The Scene en niet te vergeten Jan Smit zullen de revue passeren.

McManus
Folkgroep McManus is uit Wervershoof is een familieband, vernoemd naar stamvader Manus Steltenpool. Iedereen die wat bespeelt mag meedoen,
en dan moet je denken aan: akoestische gitaar, mandoline, bodhràn ( Ierse trom) tin- en low whistle, drums, basgitaar, banjo, accordeon, trekzak, piano, dwarsfluit, mondharmonica, boezoeki, en allerlei percussie-atributen. De meeste bespelen meerdere van bovengenoemde instrumenten, er zijn er zelfs die uit elk apparaat wel een wijsje kunnen halen. Daarbij zingt ook iedereen en als alles tegelijk zingt, geeft dat een machtig geluid.
Ook hebben sommige liedjes  wel 5 lead-zangers, waarbij ieder een coupletje voor z’n rekening neemt. De muziekstijl is gebaseerd op The Poques, Dubliners, en
The Seeger-sessions van Bruce Springsteen, vooral feest dus, hoewel er ook een aantal prachtige ballades op het repertoire staan.

McManus
 is: Steltenpool: Jan, Sjaak, Harm, Jelle en Maartje. Berkhout:    Vok, Daniëlle, Bas en Martijn

Generation Gap WSP 2009Generation Gap
De band Generation Gap bestaat uit 4 leden, allen uit één gezin. Na een gelegenheidsoptreden tijdens de kermis in Onderdijk werd besloten om samen eens wat vaker te gaan spelen. Na discussie over welk genre. [hardrock volgens de jongens, kon wel wat minder hard volgens moeders] kwamen ze uit op de bluesrock muziek. Leden: Dieuwke van Ophem[zingt ook in John Farmers’ whistles en Kis]: zang. Theo van Ophem[speelt ook in K.I.S.]: basgitaar. Sjoerd van Ophem[ ook in 2-legged freaks]: gitaar. Roelof van Ophem[ ook in 2-legged freaks] drums.

JINX WInterstoppopJINX
Drie mannen die kicken op elkaar en op de muziek van hun jeugdidool Rory Gallagher. De Ierse gitaargrootheid die op veel te jonge leeftijd (47) in 1995 overleed. Zijn grootste erfenis was de lijstenlange discografie. Een onweerstaanbare uitdaging voor Jinx om in 1996 te starten met een gelegenheidsband, en louter muziek van Rory te gaan spelen: 100% Gallagher. Ruud, Harry en Gerrit kennen elkaar al vanaf 1977 en speelden jarenlang samen. In 1984 gingen ze ieder hun eigen muzikale weg. Sinds die tijd zijn ze elkaar eigenlijk nooit uit het oog verloren en met hun gezamenlijke liefde voor de blues van Rory leek Jinx eigenlijk een logische stap. Er werd aanvankelijk alleen maar gespeeld in de oefenruimte, maar middenin een Gallagher-minded gebied kwam dit al snel ter ore van de daar residerende Gallagher fanclub. Jinx werd gevraagd om te spelen tijdens de tribute-dag, samen met Lou Martin en Gerry McAvoy, beiden ex-Gallagherleden. Voor Jinx was dit een jongensdroom die uit kwam. Het optreden resulteerde in meerdere aanvragen uit binnen-, maar ook buitenland, waarvan één uit Cork, Ierland. De streek pur sang als het gaat om de muziek van en het verhaal achter de man Rory Gallagher. Na enige jaren van stilte, klinken de Rory-songs sinds kort weer uit het Jinx-kamp. De drie vrienden gaan als nooit tevoren uit hun dak en genieten van de eerste tot de laatste toon van hun 100% Gallagher-set. De beste composities, waaronder natuurlijk ook het mandoline-nummer ‘Going to my hometown’, passeren de revue. Met een eigen inbreng, maar wel met de aparte Rory-sfeer wordt een optreden neergezet, zoals Rory dat ook zou doen. Met veel passie, improvisatie en gevoel.‘Its not for making a living but just to go out there and play Rory’s songs to get the indescribable feeling!’

Mezelf
Rond 1990 begonnen als zanger in diverse bands van top 40 tot Metal. Al jaren bezig om het idee uit te werken om Solo als band artiest aan de weg te gaan timmeren. Laatste 2 jaar op het podium gestaan in het Fortuin bij winterstoppop als Band artiets. Dit jaar met het thema Ozzy Osbourne.
De Naam achter MEZELF is Leon Scholten.

Steve Austin Astronaut
Better Stronger Faster. Steve Austin, The Six Million Dollar Man, is de inspiratiebron voor het rocktrio Steve Austin Astronaut: Better Stronger Faster!
Hun repertoire ontstaat uit losse jams en heeft raakvlakken met The Stones, AC/DC en ZZ Top, maar is altijd 100% origineel en eigen.Steve Austin Astronaut is: Hans Duin- drums Erwin Terpstra- bas Pieter Baas- zang, gitaar. In de jaren 90 spelen de leden als Little Otis & The Blackouts in het  bluescircuit. Gebrek aan inspiratie doet Pieter besluiten om de band  op te heffen en hij richt zich op het regionaal succesvolle Marga en  de Tijgers. Bassist Erwin Terpstra duikt de noise-rock in met Skinny  Ko & The Crazy Truckdrivers en Hans Duin maakt carrière in de Randstad. Als hij terugkeert naar West-Friesland besluiten de drie om,  voor de fun, af en toe te jammen. Uit die losse improvisaties ontstaat langzamerhand een sound die links heeft met jaren 70 blues- en hardrock, waar de bas een vrije rol heeft en overstuurde gitaar en  drums de basis vormen. Hun muziek is energiek, hard,  verrassend en geworteld in de classic rock.

Hal 7 Winterstoppop 2008HAL 7

HAL 7 is in 2001 opgericht door werknemers van jachtwerf Conyplex te Medemblik. Omdat er geoefend werd in hal 7 werd simpelweg voor deze naam gekozen. Het repertoire van HAL 7 is jaren 70/80 tot nu. Nummers die worden gespeelt zijn oa. van: madonna, texas, lucie silvas, fleetwood mac, melissa etheridge, eric clapton, strech, duffy, christina aquilera, september,leona lewis, anastasia, enz.  De band bestaat uit 7 personen: Mirjam Bot: zang, Ella Soentpiet: zang,  Marcel Kick: percussie en zang, Stefan Warnar: keyboard, Frank Soentpiet: gitaar, Henk Drijfhout: bas en slagwerk: Sjaak Neuvel.

MORE
MORE