Winterstoppop 2007

Zondag 28 januari 2007 – Cafe ’t Fortuyn in Wervershoof

Stichting Music Events Wervershoof presenteert voor de vierde keer Winterstoppop in café ’t Fortuin in Wervershoof.

SPEELSCHEMA WINTERSTOPPOP 2007

Voorcafe  Achterzaal
13.30- 14.20 Home Sick Aliens 13.30- 14.15 Leap of Faith
14.35- 15.25 2 legged Freaks 14.30- 15.15 Monkey Ram
15.40- 16.30 Bazooka Joe 15.30- 16.15 K.I.S
16.50- 17.40 Blue Meadow 16.35- 17.25 Punica
17.55- 18.45 Mezelf 17.40- 18.30 Maslov
19.00- 19.50 2nd Edition 18.50- 19.40 Booster
20.10- 21.00 Generation Gap 19.55- 20.45 Ironic Maiden
21.20- 22.10 Cripple Creek Ferry 21.00- 21.50 Barracuda
22.30- 23.20 Rewind 22.05- 22.55 May
23.40- 00.30 Sack! 23.10- 24.00 Rag Dolls
24.15- 01.00 DJ John E

Homesick Aliens
Winterstoppop 2016

winterstoppop-2006-Leap of Fatih
Enrico Kors – zang en gitaar
Vincent Haakman – gitaar en zang
Hans Schipper – basgitaar en zang
Jos Grooteman – drums en zang

Na een aantal jaar met voornamelijk coverwerk op Winterstoppop te hebben gestaan, speelt de Leap dit jaar een set van 5 eiegn nummers. Een primeur. Wie denkt dat 5 nummers niet genoeg is voor een hele set kent de gemiddelde lengte van de nummers van de heren nog niet. Het door drummer Jos geschreven CSI duurt bijvoorbeeld 11 minuten…

winterstoppop-2006-2-Legged Freaks
Sjoerd van Ophem – leadzang, sologitaar
Roelof van Ophem – basgitaar
Mark Schouten – drums, achtergrondzang
Robbert Former – gitaar

De band maakt stevige rockmuziek en het repertoire bestaat uit een mix van eigen werk en covers. Sinds vorig jaar is de band uitgebreid met een extra gitarist, zodat het geluid van de band beduidend beter is geworden.

winterstoppop-2006-MonkeyRAM
is in 2004 ontstaan uit de samenwerking tussen een aantal ex-leden van Aqua Fortis uit de omgeving van Hoorn en Desert-fish uit Den Helder, bands die gedurende het grootste deel van de jaren ’90 in hun thuishavens behoorlijk aan de weg wisten te timmeren. Aangevuld met een tweetal “nieuwelingen” uit Enkhuizen en Amsterdam is een collectief ontstaan dat met hun spierballen-rock een enorme hoeveelheid energie uit de PA-speakers weet te knallen. De nadruk in de muziek van MonkeyRAM ligt op het zo robuust en indrukwekkend mogelijk spelen van de nummers, waarbij de energie van het podium spat en daarbij de aandacht van het publiek vanaf de allereerste mokerslag naar zich toe te trekken. MonkeyRAM; toepasselijker kan een bandnaam niet zijn, want deze muziek staat echt als een heiblok. Gaat dat zien!!

MonkeyRAM is:
zang: Mark de Vries
bas: Chris van der Geest
gitaar: Ronald Lindenberg
gitaar: René Kessens
drum: Richard Lindenberg

winterstoppop-2006-Bazooka Joe
In oktober 2005 vonden Sjors Ooteman en Johan Keeman, na lange tijd samengewerkt te hebben in verschillende projecten, dat het tijd werd weer wat te gaan doen. Op zoek naar een bassist kwamen ze logischerwijs bij Rob Smit terecht, voormalig TMB en ??? bassist. Na een paar succesvolle shows te hebben gegeven besloten ze in februari 2006 de lijst met eigen werk te vergroten. Nummers waarin we de invloeden horen van helden als Foo Fighters, Nirvana en Pearl Jam. Na dagen en nachten opgesloten te hebben gezeten in de oefenruimte, is nu de tijd gekomen dat deze driemanformatie zalen en podia laat rammelen met hun powervolle songs.

winterstoppop-2006-Keep It Simple

Bij K.I.S denk je natuurlijk aan de ruige rockers gehuld in leer met beschilderde gezichten, maar K.I.S. staat voor “Keep it simple”. Deze term slaat op de wijze van aanpak en de repertoirekeus van deze groep. De aanpak van K.I.S. is simpel, tijdens de repetities wordt er gekeken welke stemmen leuk bij elkaar passen en waar nodig bijgeschaafd. Het repertoire bestaat uit Engelstalige popnummers vanaf de jaren 60, tot heden. En voorop staat natuurlijk, plezier en ontspanning met het maken van muziek. De formatie bestaat nu ongeveer anderhalf jaar, en bestaat uit 4 zangers, 4 zangeressen, een gitarist, een drummer en een bassist. Tijdens optredens heeft het koor een gastoptreden van Eelco Webbers op de toetsen, die het geheel op een uitstekende wijze aanvult. Eerder dit jaar tijdens de Dijk-awards, en op het korenfestival in Wervershoof, stond K.I.S. op de planken en heeft een prima visitekaartje afgegeven.
Bezetting:Brigit Hoogland, Jan Sijm, Dieuwke van Ophem,Jos Breg, Edith Sijm,Mirjam Mazereeuw, Enrico Kors, Sjaak Neuvel, Harry Kuip, Theo van Ophem, Henry van Ophem 

winterstoppop-2006-Ironic Maiden
Enrico Kors – zang
Vincent Haakman – gitaar en zang
Arjen Halewijn – gitaar en zang
Patrick Terwee – basgitaar en zang
Johan Gerrits – drums

We schrijven 1980 – De NWOBHM (new wave of british heavy metal) is een feit. Bands als Saxon, Judas Priest en Motörhead regeren – met wat als keihard wordt ervaren – de underground scene. De Heavy Metal stierf een stille dood eind jaren 80. Hoewel de drie bovengenoemde bands nog steeds bestaan, is hun roem reeds lang vergaan. Dat kan niet gezegd worden van Iron Maiden. Toen al de grootste, en eigenlijk nooit weggeweest.
Vooral de eerste 2 albums zijn een inspiratie geweest voor de bandleden van Ironic Maiden, ironisch genoeg liet een eerbetoon 25 jaar op zich wachten. Maar nu dan toch. De bandleden zijn zonder uitzondering al meer dan 20 jaar actief in de muziek, en behalve dat daar sporen zijn verdiend, zijn ze ook achtergelaten. Allemaal zijn ze ooit begonnen in de heavy metal, maar oh boy, wat zijn er hier en daar foute uitstapjes gemaakt. Gelukkig is dat tijdens deze set niet te horen. Terug van weggeweest en uit alle macht proberend te verbergen dat 40 ras nadert zullen ze alles uit de kast trekken om een puike set Maiden covers te brengen.

Cripple Creek Ferry

Cripple Creek is de nieuwe akoestisch formatie, waarmee Menno Bruin, Joost Botman en Niels van der Gulik hun gezamenlijke liefde voor mooie gitaarliedjes tot uiting brengen. Cripple Creek Ferry speelt naast eigen werk een scala van klassiekers uit de popgeschiedenis waarbij meerstemmige zang het uitgangspunt is, zoals bijvoorbeeld Crosby, Stills, Nash & Young en The Band. Speciaal voor winterstoppop wordt het trio bijgestaan door Johnny Tevreden op de bas en Bert Schipper op drums.

Menno Bruin- Gitaar en Vocalen
Joost Botman- Gitaar en Vocalen
Niels Van Der Gulik- Vocalen en percussie
Johnny Tevreden- Basgitaar
Bert Schipper- Drums en percussie

Barracuda
Marit Verdonschot – zang
Eelco Webbers – Toetsen
Vincent Haakman – gitaar en zang
Chris Ruiter – basgitaar
David Baas – drums en zang

Een geduchte roofvis, een mythische vrouw die mannen verslond (!), maar ook een verzameling topmuzikanten rondom Marit Verdonschot om het publiek vooral maar niet door haar afwijzigheid teleur te stellen. Geen consessies maar pure rock van oude helden en nieuw talent, als de sfeer maar juist is. Met nummers van o.a. Janis Joplin, Anouk, Guns & Roses en Queen zal de band een puike set bekende en minder bekende krakers door de luidsprekers prakken.

winterstoppop-2006-May

Dat May is weggelegd voor een breed publiek, bleek al uit het winnen van “De Grote Prijs van Access Live” in september 2006. En dat terwijl de band net was opgericht. Het is echter moeilijk om de muziek in een hokje te stoppen. “Powerpop” zullen de jongens zelf zeggen.. in ieder geval zijn het stuk voor stuk lekker in het gehoor liggende muzikale songs met mooie dynamiekwisselingen. Gek genoeg klinkt May tegelijk stoer en zacht, mainstream en alternatief. En dat moet dan ook meteen prikkelend genoeg zijn om dit Westfriese kwartet zelf te komen ervaren. May is: Alex (basgitaar), Frank (drums & percussie), Jacco (zang & acc/gitaar) Tjalling (gitaar & zang)

winterstoppop-2006-Rewind
Rewind Begin 2002 opgericht door Frank de Jong en Henk van Diest (ex “Bright Lights”). Nadat drummer Ids Sijbrandij(ex “Liever Live”) het wel zag zitten om bij de band te komen spelen. Ids heeft vervolgens zijn neef Sjoerd Sijbrandij aangespoord zijn gitaar af te stoffen en ook bij de band te komen spelen en zingen. Het viertal heeft zich vervolgens gericht op het rock repertoire zowel oud als nieuw werk, zowel engels- als Nederlandstalig. Tegenwoordig bestaat Rewind uit een 5-mans formatie en heeft de band met yvonne Schoorl een zeer goede zangeres in huis gehaald. Ze spelen O.A. nummers van Anouk, Melissa Etheridge, Alanis Morissette, The Red Hot Chili Peppers, Beatles, U2.

2nd Edition
Onder leiding van Andre Rood zullen de volgende nummers gespeeld worden: Weak, I am not so tough, Gimme all your lovin’, Whats up, Not an addict, Girl, Bitch, Cocaine, Like the way i do, Zombie, Sweet child o’mine, You oughtha know

winterstoppop-2006-Generation Gap
De band Generation Gap bestaat uit 4 leden, allen uit een gezin. Na een gelegenheidsoptreden tijdens de kermis in Onderdijk werd besloten om samen eens wat vaker te gaan spelen. Na discussie over welk genre. [hardrock volgens de jongens, kon wel wat minder hard volgens moeders] kwamen ze uit op de bluesrock muziek. Dit is hun eerste optreden onder de naam Generation Gap. Leden: Dieuwke van Ophem[zingt ook in John Farmers’ whistles en Kis]: zang. Theo van Ophem[speelt ook in K.I.S.]: basgitaar. Sjoerd van Ophem[ ook in 2-legged freaks]: gitaar. Roelof van Ophem[ ook in 2-legged freaks] drums.

Booster
Booster is een vuige rockband die overal een grote indruk achter laat. Onlangs is de nieuwe cd mood for speed uitgebracht in eigen beheer. Booster haalt z,n inspiratie uit oa Peterpan speedrock , Nashville Pussy Four Horsemen. Maar ook zijn er duidelijke blues invloeden te horen van bv Rory G. Motorhead. Status Quo, Kortom een lekkere vuige rock and roll band, die van elk optreden een goeie show maakt. Is uw interesse gewekt dan kunt u meer informatie vinden op www.boosterrock.nl. Booster heeft het voorprogamma gedaan van oa PPS, The Shavers, Jovink en vele andere.

The Ragdolls
The Singin’ Soulmates vonden het hoog tijd voor een opfrisbeurt. De band is inmiddels weer compleet, er is nieuw repertoire toegevoegd én de bandnaam is veranderd: The Ragdolls!
Esther Hoogland (zang)
Els van der Lubbe (zang)
Marit Verdonschot (zang)
Jos Kolenberg (gitaar)
Lex Mol (basgitaar)
Hans Duin (drums)
Jetse Talsma (toetsen)

winterstoppop-2006-Sack!

De band Sack! bestaat nu zo’n drie jaar. Wat begon als een eenmalige gig is nu een gevestigde band met een goed gevulde portefeuille. Het repertoire heeft al menig reorganisatie moeten doorstaan maar is altijd verfrissend geweest. “De nummers die we spelen zijn altijd echte Sack! nummers, aan het woord is gitarist Vincent Haakman, het zijn net die nummers die niet door andere bands worden gespeeld maar wel overbekend zijn en aanslaan als wij ze spelen.” Het repertoire van Sack! is vrij breed en varieert van Hazes tot AC/DC, en van Bob Marley tot U2. “We hebben de setlijst ook wat moeten aanpassen aan onze nieuwe zanger Dennis Henderiks aldus drummer Eric Nieuweboer. Het vertrek van onze oude zanger heeft ons veel zorgen gebaard en pas op de valreep kwam Dennis auditie doen. Hij is een waardige vervanger en heeft eh, hoe heet hij ook alweer, oh ja Tim doen vergeten.” Inmiddels is Sack! een goed op elkaar ingespeelde band geworden. Bassist Patrick Terwee: “De optredens zijn te gek, we hebben in kleine kroegen met vijftig man gespeeld. Wat je dan ziet is dat de wisselwerking met het publiek heel leuk is. Maar ook staan we regelmatig voor grote zalen te spelen. Dan zijn we in staat om een vlot lopende show neer te zetten en het publiek de hele avond te boeien. Een impressie kun je vinden op onze site www.sack.nl

winterstoppop-2006-John-E

De carrière van Jon-E begon in ’t jaar 2000. Een goede vriend, dj en party-organisator uit de house-scene had hem gevraagd of ’t draaien van plaatjes ook niet iets voor hem was. Na een middagje pielen was John compleet verkocht. Na een paar maanden sparen kocht hij begin 2001 zijn eerste setje draaitafels en kon hij echt van start. Het vele oefenen wierp zijn vruchten af; Nog maar 3 maanden bezig en de eerste boeking was een feit. De reacties op dit optreden waren overweldigend. Jon-E is vooral een veelzijdige dj. Zijn platenbakken zijn dan ook gevuld met allerlei verschillende stijlen. Mede hierdoor zijn er al heel wat boekingen voor Jon-E geweest met als hoogtepunten Obsession 2005, Obsession Outdoor en een optreden in de Hemkade (Zaandam) en heeft hij gedraaid met o.a. Don Diablo, Bas & Ram, The Prophet, Yves Deruyter en vele anderen.