Winterstoppop 2005

Zondag 30 Januari 2005 – Cafe ’t Fortuin

Het was me het dagje wel zondag 30 januari j.l. in café ’t Fortuin. We kunnen zeker spreken van een groot succes, zeker gezien het aantal betalende bezoekers, dat waren er namelijk maar liefs 905! Dit is toch een respectabel aantal; bij geen enkel indoorevenement hebben wij als stichting zoveel betalende bezoekers gehad. Ook waren wij zeer tevreden over de samenwerking tussen de muzikanten onderling en de saamhorigheid die er deze dag was.

Wat zeker vermeldenswaardig is de sfeer onder de bezoekers, oud en jong gingen samen uit hun dak. Er zijn zelfs mensen die beweren dat het net zo gezellig als met kermis was en misschien wel gezelliger omdat er nu vaak van een goed stuk muziek genoten kon worden.Het is en blijft uniek dat ons dorp Wervershoof zoveel muzikaal talent bezit. De aftrap was al om 13.00 uur, zowel in het voorcafé als in de achterzaal. Toen waren er al 30 a 40 mensen aanwezig om de plaatselijke helden aan te moedigen.

In het voorcafé begonnen we met Partnerz die met twee personen een hele band weten neer te zetten. Joost en Joost zijn een gedegen singer-songwriter duo, en Two-legged Freaks wisten vooral met de eigen nummers het toen al bijna volle voorcafé de toehoorders te boeien. Verrassend was de set van Wij zijn hier voor het bier (één van de bands speciaal voor Winterstoppop gecreëerd). Het Volkorkest speelde de nummers waar ze ooit vroeger mee zijn begonnen. Sweet Relief speelt andere muziek dan de bandnaam aangeeft en Rewind zette een degelijke rockset neer. Streetwise speelt de blues zoals de blues hoort te zijn: dampend en rauw met Willem als frontman die op zijn best was. Daarna was het even op verhaal komen met Image die leuke bekende nummers speelden. Klote! speelde zoals altijd een stevige set maar wisten wel het talrijke publiek te boeien. De afsluiter in het voorcafe was Dou Grend und von Velsen en de Nozem (ze waren goed vermomd als vakantiegangers) die met de gebruikelijke ongein een eind maakte aan 12 uur muziek in het voorcafé.

Winterstoppop 2005In de achterzaal beet Monkey Ram de spits af met een set waar vooral de strakke partijen van de drummer en de bassist opvielen, maar ook de anderen waren dik top. Punica zijn al een beetje oude rotten in het vak. Ondanks het feit dat ze nog zo jong zijn spelen ze alsof al dertig jaar ervaring hebben. Dat geld ook voor Prawn; ook die waren vorig jaar van de partij en ook nu was het optreden weer fris en fruitig. De Singing SoulMates zijn speciaal voor Winterstoppop gecreëerd en beloven de sensatie van 2005 te worden, een lust voor het oor en het oog. Ondanks de absentie van een vaste toetsenman speelde Leap of Faith een sterke set. Hal 7 speelde voor het eerst in het openbaar. In het begin speelden de zenuwen een rol maar naarmate de set vorderde ging het steeds beter. Maryland hoef je niet meer te vertellen hoe je een zaal moet inpakken, dat kan je met een gerust hart aan ze overlaten.

Sack! weet altijd wel met een set van allerlei soorten muziek de mensen te boeien. Bij Perfect Juice stroomde de dansvloer vol voor zover dat door de drukte mogelijk was. Booster dat is een apart verhaal, vooral zanger René weet met zijn charisma het publiek voor zich te winnen. Voor Melkboer Discotoer was het lastig om de avond in de achterzaal af te sluiten omdat het publiek murw was gespeelt door Booster, toch waren er nog wel wat danslustigen die nog wat energie hadden om lekker te bewegen.

Het licht en geluid waren in prima handen van de firma Line Light uit Friesland. En zeker nog te vermelden is dat de verzorging (ook voor de artiesten) uitstekend was verzorgt door Café ’t Fortuin. Samenvattend kunnen we stellen dat wij in samenwerking met de muzikanten en Frank en Karin van Café ’t Fortuin een prachtige dag hebben neergezet waar we trots op kunnen zijn.

Met vr.gr. : Hans Koning, Harry Kuip, René Dol en Loek Boon van SMEW.